Digiväv/EUdigiTAC

DigiVäv  blir EUdigTAC

DigiVäv var ett utvecklingsprojekt om deltagardrivna metoder där man  ville skapa en digital, interaktiv plattform om vävning. Eller helt enkelt ett ställe på nätet där man skulle kunna hitta massor av information om vävning och där  användarna/besökarna skulle påverkar och bidrar med material.

Projektet har nu utvecklats och klättrat utanför landets gränser. Idag har DigiVäv blivit EUdigTAC som är ett  nätverk av tre lokala och regionala organisationer,  alla är inriktade på traditionellt textilt hant- och konsthantverk som tillsammans vill skapa nya digitala samarbeten och plattformar som utvecklar det textila hantverket samt ökar den digitala delaktigheten och kompetensen bland utövarna.

Projektet genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland (Sverige), Changemaker AB (Sverige), University of Tartu Viljandi Culture Academy (Estland) och Confartigianato-Imprese Udine (Italien) och delfinansieras av EU-programmet Creative Europe och Västra Götalandsregionen.

I olika workshops  träffas    intresserade för att   driva projektet. Läs mer  på EudigiTAC's hemsida eller  på

Studieförbundet Vuxenskolan.

Projektet avslutas i april 2018 med ett slutseminarium  den  18 april på Textile Fashon Center i Borås.

poddradio

Januari 2016 startade Digivävprojektet (som drevs av bl a Studieförbundet Vuxenskolan med en lång rad sammarbetspartners. Läs mer på Texitl Hemslöjds hemsida)   en Vävpodd där det på ett trivsamt sätt samtalas om  allehanda vävämnen.  Denna kanal finner man  på bloggen vavpodden.wordpress.com eller på iTunes.

Ett lyft för vävningen/Digiväv  uppdaterar sig ofta på sin Facebooksida och vill man vara ajour med vävning är det värt att följa denna sida.


Vävvecka för barn och ungdomar

Vävstugan - Göteborgs Nya Hemslöjdsförening - har under sommarlovet en vecka med vävning för barn och ungdomar.   

Sommaren 2014 kom Eva Gustafsson från projektet Digiväv och filmade väverskorna.  Titta gärna på filmerna och lyssna till tjejernas egna beskriviningar om varför de kommer till Vävstugan och väver på sommarlovet.DIGIVÄV/EUdigiTAC

Vävstugan, Göteborgs Nya Hemslöjdsförening

Anders Carlssons gata 11

417 55  Göteborg

mobiltelefon: Margreth   0706 014614

mobiltelefon: Christina B 0730 356257

mobiltelefon: Annemaj    0760 504808

bankgiro 5237-4899       

org. nr: 857500-1006       

   

  info@vavstugangnh.se