om föreningen

Anders Carlssons gata 11

telefon: 031-22 48 35

OM FÖRENINGEN

Göteborgs Nya Hemslöjdsförening har funnits sedan 1998 och drivs av ideella krafter. Vävstugans lokal hålls öppen måndagar och onsdagar mellan 09.15 - 14.45 i samband med att det då alltid finns några medlemmar på plats. Föreningens medlemmarna turas om att hålla Vävstugan öppen.

I Vävstugans verksamhet ingår självklart det som har med vävning att göra. Utöver själva vävningen pågår under terminerna t.ex. olika medlemsmöten med eller utan aktiviteter, arbetsmöten, stickcafé, öppet hus på hösten och lotteri på Kronhuset vid 1:a advent. Ibland samlar vi ihop oss och åker iväg på utställningar eller inköpsresor.

Till Vävstugan kommer den som vill väva och/eller delta i arbetet med det som har med vävning att göra. Det är en fördel om man har grundläggande kunskaper i vävning men inte en förutsättning. Väl medlem finns möjligheten att boka in sig i en vävstol med redan uppsatt väv eller att hyra en egen vävstol. Vävstugan har tyvärr inga kurser i grundläggande vävning.

Vävstugan har 15 vävstolar i varierande storlekar, allt från 65 till 150 cm i skedbredd, flertalet är mellan 100 och 150 cm. 7 st (våren 2017 blir det 9 st) är utrustade med kontramarsch (en anordning som underlättar trampning och skapar ett tydligare skäl). En av vävstolarna är utrustad med drag för damastvävning. Förenignen har också ett antal bordsvävstolar och några bandvävstolar. De flesta vävstolarna är av märket Glimåkra, 2 st är Ulla Cyrus vävstolen (Öxabäck).

För att använda vävstugan måste man vara medlem i föreningen och medlemsavgiften är 300 kronor per år.