Möten

 

MÖTEN

 

 

MEDLEMSMÖTE

Årets medlemsmöte den 4 oktober blev en lyckad afton. Alf Johansson som sysslar med korsstygnsbroderi kom till oss och visade sina arbeten och berättade om sitt bestående intresse att utveckla sina broderier och hur han jobbat med detta genom åren. Han medförde också en mindre skärmutställning som man fick studera lite mer närsynt om man så önskade. Dessutom hade han med sig ca 300 bilder som han visade under föredraget och det medförde att flödet av blder gav en god inblick i hans verksamhet. Mötet var välbesökt och sammanföll med att vi hade 20 års-jubeleumi så vi minglade med ett litet glas bubbel för att fira detta. Smörgåstårta och kaffe med hembakade firarmuffins fick vi också och allt detta ingick i priset för inträdet. Sedvanligt lotteri och glada vinnare fanns förstås också med oss.

 

Arbetsmöten

På våra arbetsmöten gör vi det som just för dagen behöver göras i Vävstugan. Det kan vara att

varpa, fålla, städa, dra på en väv, göra något moment i en uppsättning t.ex solva, skeda, knyta fram eller upp. Vem som helst är välkommen och det krävs ingen föranmälan. De som kommer och 'arbetar' får även möjligheten att lära sig nytt eller glömt. Nytta med nöje blir det då, tycker vi. Kom som du är med den lust och kraft du har just denna dag. Även du som hyr egen vävstol kom och gör det du behöver och samtidigt träffa vävmedlemmar och dela erfarenhet!

 

På nästamöte. den 19 nov. som är sista arbetsmötet för året, kommer vi att ägna det mesta av tiden åt förberedelserna inför julmarknaden i Kronhuset och att gå igenom rutiner när vi säljer lotter och markering/märkning av vinsterna .

 

  • måndagen den 19 november 2018 kl. 10.00 - 13.00
  • måndagen den 28 januari 2019 kl. 10.00 - 13.00

 

 

 

Stickcafé

Stickcafé på Vävstugan har nästan blivit institution. Många stickerskor kommer gärna och stickar tillsammans med andra medlemmar. Margreth vår ordförande leder och inspirerar.

Nu har vi haft vårt sista stickcafé för i år men väl mött nåsta år

  • måndagen den 18 februari 10.00 - 13.00

 

 

 

 

 

 

Kronhuset

Vi har även i år meddelat vår medverkan i Kronhuset. Eftersom tiden för julmarknaden kommer att förlängas ända fram till helgen före jul har gjort att vi har utökat lotteriet så att lotter och vinster säkert räcker över de sista dagarna också. I nuläget behöver vi främst tänka på att anteckna oss för att hjälpa till på flera pass var så att vi täcker in hela det utökade schemat. Lista med de olika passen finns uppsatt på anslagstavlan i vävstugan

Julmarknaden pågår mellan den 1 - 22 december, tisdag-söndag 11-18, Måndag stängt.

Fri entrë

Avslutningskaffe i vävstugan

  • måndagen den 10 december 10.00

Vi stänger vävstugan för andra jul- och nyårsaktiviteter mellan den 10 dec och 14 januari, Alla som har egen nyckel kan väva som vanligt

 

Vävstugan, Göteborgs Nya Hemslöjdsförening

Anders Carlssons gata 11

417 55 Göteborg

mobiltelefon: Margreth 0706 014614

mobiltelefon: Christina B 0730 356257

mobiltelefon: Annemaj 0760 504808

bankgiro 5237-4899

org. nr: 857500-1006

info@vavstugangnh.se