Medlemsaktiviteter

plusgiro: 1218591-4

org. nr: 857500-1006

info@vavstugangnh.se

Vävstugan, Göteborgs Nya Hemslöjdsförening

Anders Carlssons gata 11

417 55 Göteborg

telefon: 031-22 48 35

MEDLEMSINFORMATION

Fyra gåger om året skickas det ut, via e-post eller snigel-post, ett medlemsbrev till alla medlemmar. Detta brukar innehålla information om vad som är på gång i vävstugan under de närmsta månaderna. Denna sida fungerar som en extra anslagstavla med ungefär motsvarande innehåll.

 

Som vanliigt har vi ett antal arbetsmöten per termin. Information om dessa, dagar och tider finns under fliken möten. Läs om stickacafé på samma sida.

 

Vi väver Beklädnadstyg

En av höstens aktiviteter är att ca 5 (redan bestämda) personer kommer att väva ett beklädnadstyg i ull.

Aktiviteten har startat och kommer att pågå under hela hösten. I slutändan syr man sitt eget plagg. Det finns en diskusion om att eventuellt resa till Nora och Skrekarhyttan sommaren 2018 för att stampa tyget.

 

Vi hoppas att detta kan locka till fler som vill göra sitt eget tyg framöver.

 

Kurs i uppsättning: "Gå igenom vävstolen"

För att många medlemmar ska kunna utnyttja alla våra vävstolar hoppas vi att en liten kurs i vävstolskunskap kan inspirera och locka till mycket vävande.

I små grupper håller nu föreningen hyffsat löpande en liten kurs i uppsättning av en väv från grunden samt hur man hanterar t.ex en varptråd om den brister eller om ett trampsnöre går av. Kursen innehåller också en genomgång av vävstolens olika delar och vad dessa heter.

Kursen ges i mån av intresse och man anmäler sig genom att ta kontakt vävstugan per telefon, besöka vävstugan eller mejla. Utformningen av grupper kommer att bestämmas efter hand beroende på intresse.

Hör av dig till VÄVSTUGAN