Medlemsaktiviteter

MEDLEMSAKTIVITETER

Fyra gåger om året skickas det ut, via e-post eller snigel-post, ett medlemsbrev till alla medlemmar. Detta brukar innehålla information om vad som är på gång i vävstugan under de närmsta månaderna. Denna sida fungerar som en extra anslagstavla med ungefär motsvarande innehåll.


Som vanliigt har vi ett antal arbetsmöten per termin. Information om dessa, dagar och tider finns under fliken möten. Läs om stickacafé på samma sida.


Förslag till vävar och uppsättningar

För att föra in lite nytt i vävstugan hoppas föreningen att de som är intresserade vill lämna förslag på nya uppsättningar. Bäst görs detta på ett arbetsmöte och genom att presentera förslaget/en på anslagstavlan.  Självklart behöver idéer förankras hos andra som också är intresserade för att de ska bli förverkligade.

Kurs i uppsättning: "Gå igenom vävstolen"

För att många medlemmar ska kunna utnyttja alla våra vävstolar hoppas vi att en liten kurs i vävstolskunskap kan inspirera och locka till mycket vävande.

I små grupper håller nu föreningen hyffsat löpande en liten kurs i uppsättning av en väv från grunden samt hur man hanterar t.ex en varptråd om den brister eller om ett trampsnöre går av. Kursen innehåller också en genomgång av vävstolens olika delar och vad dessa heter.

Kursen ges i mån av intresse och man anmäler sig genom att ta kontakt vävstugan per telefon, besöka vävstugan eller mejla. Utformningen av grupper kommer att bestämmas efter hand beroende på intresse.

Hör av dig till VÄVSTUGAN                  


Vävstugan, Göteborgs Nya Hemslöjdsförening

Anders Carlssons gata 11

417 55  Göteborg

mobiltelefon: Margreth   0706 014614

mobiltelefon: Christina B 0730 356257

mobiltelefon: Annemaj    0760 504808

bankgiro 5237-4899       

org. nr: 857500-1006       

   

  info@vavstugangnh.se